Червень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
16.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Дитина – маленький, але такий вагомий позитив у нашому житті

1 хвилина на читання
медики

–  Допомагати дітям – це мій обов’язок! – вважає Жанна Володимирівна Лінчук, завідувачка головного лікаря з охорони материнства і дитинства Бучанського центру первинної медико-санітарної допомоги, лікар-педіатр першої категорії.

Жанна Лінчук розповідає, що в дитинстві їй хотілося допомагати всім, кому було погано і боляче. Навіть коли вона ще маленькою бавилися в іграшки, то завжди була лікарем – їй уже тоді це подобалося.

– Моя рідна тітка працювала все життя лікарем-гінекологом. Можливо, це теж вплинуло на мій вибір, тому що вона для мене гідний приклад. Зараз я щаслива людина, бо займаюся улюбленою справою. Мені вдалося обрати професію за покликанням. Я не уявляю себе кимось іншим: якби  знову могла обирати життєву дорогу, стала б медиком. І саме педіатром, тому що дуже люблю дітей.

Робота лікаря не вписується в межі звичного робочого дня, з 9 до 18.  Постійні телефонні дзвінки та турбота про маленьких пацієнтів. На запитання, чи вистачає в лікаря часу на родинні клопоти, Жанна Володимирівна не задумуючись відповідає, що вона встигає все.

Саме через неймовірну любов до професії я відчуваю великий заряд позитиву і мені вдається поєднувати роботу з турботою про сім’ю. Бути медиком – це покликання. А вміння любити людей та оптимізм – запоруки успіху, бо пацієнти тягнуться до відкритих лікарів.

Педіатр застерігає від негативного сприйняття життя. Вона впевнена, що настрій впливає на фізіологічний стан людини:

Негатив заважає людям розвиватися і з медичної точки зору шкодить здоров’ю. Якщо є гармонія в душі, то є й здоров’я.

Як залишатися позитивним, якщо працюєш у лікарні і щодня бачиш хворих людей?

Насправді, це не завжди так. У мій кабінет зазвичай заходять діти, які хворіють, та стурбовані батьки. Але вони дуже вдячні за те, що для них роблять лікарі. Це поповнює енергетику і надихає. А ще дитина – маленький, але такий вагомий позитив у нашому житті.

Нарешті всі зрозуміли, що медична сфера (не лише лікарі) – важлива складова нашого суспільства. Жанна Лінчук сподівається, що відчуття поваги до медика у людей залишиться назавжди, а ситуація у світі покращиться.

– Хороший лікар – це людина, яка постійно над собою працює. Я виконую свою роботу і від цього отримую задоволення. А всій громаді бажаю міцного здоров’я. Піклуйтеся про себе і своїх близьких.

Фото сайту “Я-БУЧАНЕЦЬ”